Skifte Per Sævik (t.h.) har overlatt vervet som styreleder i Havila til Jostein Sætrenes som her er avbildet fra tida i Glitnir Bank. Arkivfoto

Skifte Per Sævik (t.h.) har overlatt vervet som styreleder i Havila til Jostein Sætrenes som her er avbildet fra tida i Glitnir Bank. Arkivfoto

Sævik ferdig som styreleder i Havila - Sætrenes overtar

Per Sævik har overlatt styreledervervet i familierederiet til Jostein Sætrenes.

Kan få milliardgevinst:

Sævik tar over hele Fjord1 fredag

Fredag samles fylkesutvalget i Sogn og Fjordane til telefonmøte. Temaet er Per Sævik og Havilafjords opsjon på de resterende 33 prosent av Fjord1.

Tirsdagens generalforsamling i Havila Shippng endte som forventet med et skifte i styrelederstolen.

Jostein Sætrenes (52) ble valgt som ny styreleder, og overtar dermed plassen som 76 år gamle Sævik har hatt gjennom hele selskapets historie, ifølge en børsmelding.

Bred erfaring

Sætrenes er i dag administrerende direktør i Shipsinvest AS, som holder til i Ulsteinvik. Han har mer enn 30 års erfaring fra oljeservicebransjen. Han har vært styremedlem i en rekke rederi og verft, inkludert Havyard Leirvik og selskap i Havila og Bourbon.

Hege Sævik Rabben, Helge Aarseth og Nina Skage fortsetter i styret, og får med seg Jogeir Romestrand som nytt styremedlem.

– Surra bort verdien

Krisa i offshore har rammet Havila svært hardt siden høsten 2014. Sævik har tidligere uttalt til smp.no at det er flere grunner til at han trekker seg, men at han også ønsker å ta ansvar for de økonomiske resulatene.

– Det har for så vidt med alder å gjøre. Men det har også å gjøre med at selskapet kom opp i et økonomisk uføre der vi surra bort verdien til aksjonærene og deler av gjelda til banker og obligasjonseiere, sa Sævik.

Samtidig vil Sævik trolig bruke mye av tida si framover på Fjord1. Fredag er det ventet at familieselskapet Havilafjord overtar resten av aksjene i ferjeselskapet. 

Kan få milliardgevinst:

Sævik tar over hele Fjord1 fredag

Fredag samles fylkesutvalget i Sogn og Fjordane til telefonmøte. Temaet er Per Sævik og Havilafjords opsjon på de resterende 33 prosent av Fjord1.


Svake tall

Rederiet leverte tirsdag betydelig svakere tall for første kvartal 2017 sammenlignet med samme periode i fjor.

Av inntektene på skarve 145 millioner, ble resultatet 21 millioner kroner før avskrivninger. Rederiet utnyttet bare drøyt 40 prosent av flåten på 26 skip, ifølge børsmeldingen tirsdag.

Krisen er på langt nær over for Havila, som de siste årene har vært på randen av konkurs flere ganger. Aksjekursen, som var på 22 kroner ved utgangen av 2008, er i dag 17 øre.

Havila er ikke alene om å slite. Mer enn 140 offshorebåter i Norge, nesten en firedel av hele den norske flåten, ligger nå i opplag. 

Foreslår ny styreleiar i Havila Shipping

Per Sævik ønskjer å trappe ned.


Meir å lese på Herøynytt:
Leses nå:

Hei, har du sett mange som meg i det siste?

Derfor ser du så mykje grågås!

– Nokre stadar har forholda vorte heilt ideelle for grågåsa, svarar Alv Ottar Folkestad til folk som reagerer på mykje grågås.

Superyacht frå Kleven:

Har du kring ein halv milliard til overs?

Den Kleven-bygde yachten Ulysses er framleis for sal eit år etter den blei lagt ut. Designaren trur ikkje eigaren er bekymra og peiker på at marknaden for utleige er stor.

Millioner til rydding av plast

Regjeringen deler ut ytterligere 25 millioner kroner til organisasjoner som vil rydde kysten for plast. Polarinstitutt-forsker mener mye arbeid gjenstår.

Herøy-ordførar sjukmeld

Ordførar i Herøy kommune, Arnulf Goksøyr, er sjukmeld på ubestemt tid.

Ytring:

Kunsten å anmelde: Sunnmørsposten skuffer!

Både Sunnmørspostens lesere og Herøy-spelets deltakere fortjener bedre, skriver skuespilleren etter at Sunnmørspostens anmeldte Herøyspelet.

Lysner i offshore

Olympic med langtidskontrakt for subsea-skip

Stig Remøys Olympic Subsea har inngått en langtidskontrakt for skipet Olympic Delta.

– Her var det overraskande mange blekksprutnebb

Dette seier ein marinbiolog etter obduksjonen av ein 7,3 meter lang nebbkval i Herøy i går.