Ny sesong: Sildefisket er i gang nordpå. Dette bildet er fra Sunnmørskysten, der fisket normalt skjer i februar. Arkivfoto: Knut Arne Aarset
(Foto: Knut Arne Aarset)

Ny sesong: Sildefisket er i gang nordpå. Dette bildet er fra Sunnmørskysten, der fisket normalt skjer i februar. Arkivfoto: Knut Arne Aarset Foto: Knut Arne Aarset

Fiskeri:

Sildefisket er i gang

Året har starta med godt sildefiske, selv med urolig vær i nord.

Den første uken i 2017 ble det meldt inn 17.300 tonn til Norges Sildesalgslag.

– Kystgruppen har bidratt med hele 16.650 tonn av dette, og fra ringnot har vi en fangst med 650 tonn, skriver Sildelaget.no.

Stor oppgang for torsken:

Aksepterer tint fisk som fersk

Forbrukarane ser ut til å akseptere at frosen fisk kan seljast som «fersk» etter at den er tint. Det er i ferd med å revolusjonere kvitfiskmarknaden.

Hoveddelen av kvantumet er fisket i fjordene i Troms, der fiskerne har hardt konkurranse fra kval for tiden. Flere av de større båtene satte kursen mot Norskehavet i håp om å finne sild her, og torsdag meldte «Havdrøn» inn 650 tonn fra området rundt 130 nautisk mil sørvest av Røst.

Silda tatt ut i Norskehavet hadde snittvekt på 355 gram.

– Denne uka vil flere båter komme inn i fiske, og med bedre værforhold så forventer vi stort trøkk i dette fiske. Vi får håpe at flåten sprer seg på felt både ute i havet og på fjordene, skriver Sildelaget.no

Meir å lese på Herøynytt:
Leses nå:

Ni får reise frå Murmansk i dag

Ni av mannskapet på den arresterte reketrålaren Remøy i dag startar på heimreisa.

Reketrålar frå Herøy ligg framleis i Murmansk og ventar på å få sleppe fri

Milliontap for «Remøy»

Den fastlåste situasjonen for reketrålaren «Remøy» er dramatisk. Mannskap og reiarlag taper ein halv million kroner i fangstinntekter per dag.

Remøy i russisk arrest skal få nytt mannskap

Organisasjonen Fiskebåt jobber for å bytte ut deler av mannskapet på reketråleren Remøy. Den har ligget i Murmansk siden 10. mai da den ble tatt i arrest.

Person skadd i ulykke

Naudetatane rykker ut til Drageskaret i Sande kommune.