Ny sesong: Sildefisket er i gang nordpå. Dette bildet er fra Sunnmørskysten, der fisket normalt skjer i februar. Arkivfoto: Knut Arne Aarset
(Foto: Knut Arne Aarset)

Ny sesong: Sildefisket er i gang nordpå. Dette bildet er fra Sunnmørskysten, der fisket normalt skjer i februar. Arkivfoto: Knut Arne Aarset Foto: Knut Arne Aarset

Fiskeri:

Sildefisket er i gang

Året har starta med godt sildefiske, selv med urolig vær i nord.

Den første uken i 2017 ble det meldt inn 17.300 tonn til Norges Sildesalgslag.

– Kystgruppen har bidratt med hele 16.650 tonn av dette, og fra ringnot har vi en fangst med 650 tonn, skriver Sildelaget.no.


Stor oppgang for torsken:

Aksepterer tint fisk som fersk

Forbrukarane ser ut til å akseptere at frosen fisk kan seljast som «fersk» etter at den er tint. Det er i ferd med å revolusjonere kvitfiskmarknaden.

Hoveddelen av kvantumet er fisket i fjordene i Troms, der fiskerne har hardt konkurranse fra kval for tiden. Flere av de større båtene satte kursen mot Norskehavet i håp om å finne sild her, og torsdag meldte «Havdrøn» inn 650 tonn fra området rundt 130 nautisk mil sørvest av Røst.

Silda tatt ut i Norskehavet hadde snittvekt på 355 gram.

– Denne uka vil flere båter komme inn i fiske, og med bedre værforhold så forventer vi stort trøkk i dette fiske. Vi får håpe at flåten sprer seg på felt både ute i havet og på fjordene, skriver Sildelaget.no

Meir å lese på Herøynytt:
Leses nå:

Hei, har du sett mange som meg i det siste?

Derfor ser du så mykje grågås!

– Nokre stadar har forholda vorte heilt ideelle for grågåsa, svarar Alv Ottar Folkestad til folk som reagerer på mykje grågås.

Superyacht frå Kleven:

Har du kring ein halv milliard til overs?

Den Kleven-bygde yachten Ulysses er framleis for sal eit år etter den blei lagt ut. Designaren trur ikkje eigaren er bekymra og peiker på at marknaden for utleige er stor.

Millioner til rydding av plast

Regjeringen deler ut ytterligere 25 millioner kroner til organisasjoner som vil rydde kysten for plast. Polarinstitutt-forsker mener mye arbeid gjenstår.

Herøy-ordførar sjukmeld

Ordførar i Herøy kommune, Arnulf Goksøyr, er sjukmeld på ubestemt tid.