Måndag kveld har Frøystad Grendelag starta med å sprøyte bana. - Målet må vere at det er klart til fredag, seier Kjartan Vike.
(Foto: Kjartan Vike)

Måndag kveld har Frøystad Grendelag starta med å sprøyte bana. - Målet må vere at det er klart til fredag, seier Kjartan Vike. Foto: Kjartan Vike

Snart klart for skøyteis

På Frøystad i Herøy er det skøyteis før helga, trur grendalaget. Dei starta med å sprøyte grusbana måndag kveld.

Vermeldingane på Nordvestlandet er ganske stabile, med temperaturar like over og like under null grader fram til over helga i alle fall.

Er det andre stader dei er i gang med å lage til skøyteis? Tips Sunnmørsposten, 95400400 || 95400400@smp.no

På grusbana på Frøystad er dei første islaga lagt. Tradisjonen tru er dei i gang sjå snart det ligg an til stabil kulde.

– Vi har funne at det truleg er ein fordel med grusbane. Vi meiner at telen sit lengre utover fordi sola ikkje får så godt tak, seier Kjartan Vike til smp.no.

– No gjeld det å legge lag på lag på lag, så tynt som muleg, seier han vidare – og legg ikkje skjul på at det er mykje arbeid som gjenstår før isen er fleire centimeter tjukk og klar til bruk.


Satsar på meir skøyteis

Godt over 100 skøytegåarar har dagleg nytta bana som Frøystad grendalag har laga til, fortel Vidar Hungnes.

 Her kan du sjå bilde frå skøytebana på Frøystad for eit par år sidan.
Meir å lese på Herøynytt:
Leses nå:

Hei, har du sett mange som meg i det siste?

Derfor ser du så mykje grågås!

– Nokre stadar har forholda vorte heilt ideelle for grågåsa, svarar Alv Ottar Folkestad til folk som reagerer på mykje grågås.

Superyacht frå Kleven:

Har du kring ein halv milliard til overs?

Den Kleven-bygde yachten Ulysses er framleis for sal eit år etter den blei lagt ut. Designaren trur ikkje eigaren er bekymra og peiker på at marknaden for utleige er stor.

Millioner til rydding av plast

Regjeringen deler ut ytterligere 25 millioner kroner til organisasjoner som vil rydde kysten for plast. Polarinstitutt-forsker mener mye arbeid gjenstår.

Herøy-ordførar sjukmeld

Ordførar i Herøy kommune, Arnulf Goksøyr, er sjukmeld på ubestemt tid.