ALLE SAMMEN SAMMEN Filmskaper Ida Kleppe, barna Harald, Olivia og Vera, og ektemannen Sverre Brufladt.
(Foto: Pandora Film AS)

ALLE SAMMEN SAMMEN Filmskaper Ida Kleppe, barna Harald, Olivia og Vera, og ektemannen Sverre Brufladt. Foto: Pandora Film AS

Tv-serie:

Hedret for sunt bondevett

Norges Bondelag har delt ut «Prisen for sunt bondevett» til ekteparet Ida Kleppe og Sverre Brufladt, for NRK-programmet «Utan mat og drikke».

Dokumentaren ble vist i slutten av januar og fortalte om familiens erfaringer med å leve på norsk mat alene i en måned.

Ida Kleppe er opprinnelig fra Leikong i Herøy, men familien bor i Bergen der eksperimentet fant sted med barna involvert.

– De har gjort det synlig for oss alle hvor mye arbeid som ligger bak hvert enkelt måltid, fra råvaren blir produsert til maten ligger ferdig på tallerkenen, uttaler leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes.

Familien kutta ut sukker, kaffi, ketsjup og snop i ein månad

Er norsk mat bra nok?

Kan ein moderne norsk familie leve på berre norskprodusert mat, ville Ida Kleppe vite, og drog med seg heile familien i eksperimentet.

Prisen deles ut til personer som har profilert landbruket på en positiv og overraskende måte, og som er med på å bygge opp under betydningen av norsk mat, matkultur, historie og opprinnelse. En tidligere vinner er Olaf Tufte.

Meir å lese på Herøynytt:
Leses nå:

Ni får reise frå Murmansk i dag

Ni av mannskapet på den arresterte reketrålaren Remøy i dag startar på heimreisa.

Reketrålar frå Herøy ligg framleis i Murmansk og ventar på å få sleppe fri

Milliontap for «Remøy»

Den fastlåste situasjonen for reketrålaren «Remøy» er dramatisk. Mannskap og reiarlag taper ein halv million kroner i fangstinntekter per dag.

Remøy i russisk arrest skal få nytt mannskap

Organisasjonen Fiskebåt jobber for å bytte ut deler av mannskapet på reketråleren Remøy. Den har ligget i Murmansk siden 10. mai da den ble tatt i arrest.

Person skadd i ulykke

Naudetatane rykker ut til Drageskaret i Sande kommune.