ALLE SAMMEN SAMMEN Filmskaper Ida Kleppe, barna Harald, Olivia og Vera, og ektemannen Sverre Brufladt.
(Foto: Pandora Film AS)

ALLE SAMMEN SAMMEN Filmskaper Ida Kleppe, barna Harald, Olivia og Vera, og ektemannen Sverre Brufladt. Foto: Pandora Film AS

Tv-serie:

Hedret for sunt bondevett

Norges Bondelag har delt ut «Prisen for sunt bondevett» til ekteparet Ida Kleppe og Sverre Brufladt, for NRK-programmet «Utan mat og drikke».

Dokumentaren ble vist i slutten av januar og fortalte om familiens erfaringer med å leve på norsk mat alene i en måned.

Ida Kleppe er opprinnelig fra Leikong i Herøy, men familien bor i Bergen der eksperimentet fant sted med barna involvert.

– De har gjort det synlig for oss alle hvor mye arbeid som ligger bak hvert enkelt måltid, fra råvaren blir produsert til maten ligger ferdig på tallerkenen, uttaler leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes.


Familien kutta ut sukker, kaffi, ketsjup og snop i ein månad

Er norsk mat bra nok?

Kan ein moderne norsk familie leve på berre norskprodusert mat, ville Ida Kleppe vite, og drog med seg heile familien i eksperimentet.


Prisen deles ut til personer som har profilert landbruket på en positiv og overraskende måte, og som er med på å bygge opp under betydningen av norsk mat, matkultur, historie og opprinnelse. En tidligere vinner er Olaf Tufte.

Meir å lese på Herøynytt:
Leses nå:

Hei, har du sett mange som meg i det siste?

Derfor ser du så mykje grågås!

– Nokre stadar har forholda vorte heilt ideelle for grågåsa, svarar Alv Ottar Folkestad til folk som reagerer på mykje grågås.

Superyacht frå Kleven:

Har du kring ein halv milliard til overs?

Den Kleven-bygde yachten Ulysses er framleis for sal eit år etter den blei lagt ut. Designaren trur ikkje eigaren er bekymra og peiker på at marknaden for utleige er stor.

Millioner til rydding av plast

Regjeringen deler ut ytterligere 25 millioner kroner til organisasjoner som vil rydde kysten for plast. Polarinstitutt-forsker mener mye arbeid gjenstår.

Herøy-ordførar sjukmeld

Ordførar i Herøy kommune, Arnulf Goksøyr, er sjukmeld på ubestemt tid.