Store skip Skipene i Edge-serien har kapasitet til å ta med 2.900 passasjerer og en lengde på 300 meter.

Store skip Skipene i Edge-serien har kapasitet til å ta med 2.900 passasjerer og en lengde på 300 meter.

1 / 1

Kapret 80 millionerskontrakt

Havyard-selskap cruiser inn i nytt marked

Havyard-selskapet HPR (Havyard Production & Service) har kapret en kontrakt med STX France på elektroarbeid på en serie cruisebåter.

Skipene skal bygges STX France-verftet i Saint Nazaire rederiet Celebrity Cruises, som er et datterselskap av Royal Caribbean Cruises.

I første omgang gjelder avtalen arbeid på fire skip med opsjon på ytterligere ett skip. Arbeidet med det første nybygget starter allerede nå i april og sikrer arbeid ut 2022.

HPR har i hovedsak utført oppdrag for Havyard-konsernet – med vekt på offshoremarkedet. Framover har de imidlertid som mål å gjøre mer arbeid for andre. Kontrakten med STX France er derfor en strategisk viktig kontrakt, ifølge en pressemelding fra Havyard.

(saken fortsetter under)

Flere skipstyper HPR Havyard har utført arbeid på ulike skipstyper som fiskebåter, isbrytere og arbeidsbåter - men mest i offshore.
            (Foto: Havyard)

Flere skipstyper HPR Havyard har utført arbeid på ulike skipstyper som fiskebåter, isbrytere og arbeidsbåter - men mest i offshore.Foto: Havyard

Havyard MMC og First Process fusjonerer

Selskapa Havyard MMC i Fosnavåg og First Prosess på Sjøholt er blitt einige om å fusjonere. Det nye selskapet får til saman 130 tilsette.

 

Verdt nær 60 millioner kroner:

Ny kontrakt for Havyard

Skal levere utstyr til ny brønnbåt som Artic Shipping skal levere til Dess Aqua.

– Som andre bedrifter som har hatt sitt største marked innen offshore skipsbygging, så ser vi at det er utfordrende tider. Det har derfor vært et økt fokus i HPR på andre markeder, og vi har nå fått vår første kontrakt innen cruisesegmentet. Det er et viktig gjennombrudd for oss. Kontrakten er også gledelig fordi vi nå sikrer sysselsetting for en stor del av våre ansatte i flere år fremover, forteller daglig leder Nedim Jakupovic i en kommentar.

HPR ble startet opp som et datterselskap i Havyard-konsernet som har hovedkontor i Herøy.

Nå er selskapet utviklet til et eget forretningsområde med 300 ansatte. Hovedkontoret til HPR ligger i Polen, men selskapet har også underavdelinger i Norge og Danmark, i tillegg til at et nytt kontor er under opprettelse i Frankrike. Omsetningen i fjor var på rundt 150 millioner kroner som ga et positivt driftsresultat på 3,5 millioner.

Meir å lese på Herøynytt:
Leses nå:

Årets Gaselle i Møre og Romsdal

RS-Systems fra Fosnavåg er årets gaselle-bedrift i Møre og Romsdal.

Uavklart for «Sett Sjøbein»

«Sett Sjøbein» er usikre på om dei er med i neste års statsbudsjett.

Mykje torskeyngel i nord

Etter to labre år er det no mykje torskeyngel i Barentshavet, melder Havforskningsinstituttet.

Opsjon for «Havila Clipper»

Mærsk Olie og Gas har, ikkje uventa, erklært seks månaders opsjon for PSV-fartøyet «Havila Clipper», melder Havila Shipping onsdag morgon.