Stig Remøy. ARKIVFOTO

Stig Remøy. ARKIVFOTO

Olympic tar tilbake 30 permitterte sjøfolk

Ankerhåndteringsfartøyet Olympic Pegasus skal ut av opplag.

Det melder Sysla.no.

– Det er totaliteten i hele rederiet, med bedre kontraktsdekning for flåten, som gjør at vi også kan ha noen båter uten kontrakt i markedet, sier Olympic-sjef Stig Remøy til nettstedet.

– Vi kommer til å ta inn igjen rundt 30 sjøfolk når båten går ut av opplag. Dette er ansatte som i dag er permitterte, sier han videre.

Rett før helga meldte Havila at de sender Havila Mercury - også det et ankerhåndteringsfartøy, ut igjen i spormarkedet, og videre at også disse tar 30 sjøfolk tilbake på jobb.


Havila tek inn att 30 sjøfolk i arbeid

Reiarlaget frå Herøy tek ankerhandterer ut av opplag.


Med Olympic Pegasus ute vil Olympic ifølge Sysla.no ha seks skip igjen i opplag. De 30 som nå hentes tilbake skal fordeles på to skift, meldes det.

Meir å lese på Herøynytt:
Leses nå:

Hei, har du sett mange som meg i det siste?

Derfor ser du så mykje grågås!

– Nokre stadar har forholda vorte heilt ideelle for grågåsa, svarar Alv Ottar Folkestad til folk som reagerer på mykje grågås.

Superyacht frå Kleven:

Har du kring ein halv milliard til overs?

Den Kleven-bygde yachten Ulysses er framleis for sal eit år etter den blei lagt ut. Designaren trur ikkje eigaren er bekymra og peiker på at marknaden for utleige er stor.

Millioner til rydding av plast

Regjeringen deler ut ytterligere 25 millioner kroner til organisasjoner som vil rydde kysten for plast. Polarinstitutt-forsker mener mye arbeid gjenstår.

Herøy-ordførar sjukmeld

Ordførar i Herøy kommune, Arnulf Goksøyr, er sjukmeld på ubestemt tid.