Heder Prisen ble utdelt til Kristin K. Baade og Anita Nerem i Fosnavaag Pelagic. Egil Ove Farstad i Marint kompetansesenter bak.
(Foto: Pressefoto)

Heder Prisen ble utdelt til Kristin K. Baade og Anita Nerem i Fosnavaag Pelagic. Egil Ove Farstad i Marint kompetansesenter bak. Foto: Pressefoto

– Årets lærebedrift

Fosnavaag Pelagic er kåra til årets lærebedrift 2016 i marin næring.

Det er Marint Kompetansesenter i Møre og Romsdal står bak prisen.

Bedrifta ligg i indre hamn i Fosnavåg og driv med frysing og filetering av sild og makrell.

– Marint Kompetansesenter gratulerer med ein fortent pris som årets lærebedrift. Det å vise lokale ungdom og andre at det finst mange spanande fagområde i marine bedrifter rett utanfor stuedøra er viktig for framtidig rekruttering og kompetansebygging, skriv senteret i ei pressemelding.

Dei opplyser at Fosnavaag Pelagic AS for tida har lærlingar i automatiseringsfaget og i industrimekanikarfaget.


Fosnavaag Pelagic trur på 50 nye arbeidsplassar

Fiskemottaket i Herøy ser føre seg heilårsdrift og dobling av mottaket om dei får gjennomslag for ei ny plan for deponi på indre hamn i Fosnavåg.

 
Meir å lese på Herøynytt:
Leses nå:

Hei, har du sett mange som meg i det siste?

Derfor ser du så mykje grågås!

– Nokre stadar har forholda vorte heilt ideelle for grågåsa, svarar Alv Ottar Folkestad til folk som reagerer på mykje grågås.

Superyacht frå Kleven:

Har du kring ein halv milliard til overs?

Den Kleven-bygde yachten Ulysses er framleis for sal eit år etter den blei lagt ut. Designaren trur ikkje eigaren er bekymra og peiker på at marknaden for utleige er stor.

Millioner til rydding av plast

Regjeringen deler ut ytterligere 25 millioner kroner til organisasjoner som vil rydde kysten for plast. Polarinstitutt-forsker mener mye arbeid gjenstår.

Herøy-ordførar sjukmeld

Ordførar i Herøy kommune, Arnulf Goksøyr, er sjukmeld på ubestemt tid.