30 sjøfolk tilbake i jobb for Havila

Havila Shipping flagger om fartøy og tar 30 ansatte tilbake i jobb.

Minst 1700 færre ansatte på Sunnmøre:

Hver tredje ansatt i lokale rederi har mistet jobben

Langt flere enn ventet mistet jobbene i norske rederier i fjor. Hos lokale rederi er en tredel av de ansatte forsvunnet de siste to årene.

Det melder Sysla Maritime.

Offshorerederiet er blant dem som er hardt rammet av de tøffe tidene og har permittert og sagt opp hundrevis av ansatte de siste årene. 

Onsdag opplyser Herøy-rederiet at de flagger om PSV-en Havila Borg fra NIS til NOR-flagg og tar skipet ut i arbeid. Det gjør at ansatte kan komme tilbake i arbeid.

«Det er knapt tredve sjøfolk som tas inn totalt», skriver Havila-sjef Njål Sævik i en sms til nettstedet.

Offshoreskipet ble sammen med flere andre lagt i opplag i fjor høst, men Havila tar sjansen på å sende båten ut i markedet uten kontrakt.

Meir å lese på Herøynytt:
Leses nå:

Hei, har du sett mange som meg i det siste?

Derfor ser du så mykje grågås!

– Nokre stadar har forholda vorte heilt ideelle for grågåsa, svarar Alv Ottar Folkestad til folk som reagerer på mykje grågås.

Superyacht frå Kleven:

Har du kring ein halv milliard til overs?

Den Kleven-bygde yachten Ulysses er framleis for sal eit år etter den blei lagt ut. Designaren trur ikkje eigaren er bekymra og peiker på at marknaden for utleige er stor.

Millioner til rydding av plast

Regjeringen deler ut ytterligere 25 millioner kroner til organisasjoner som vil rydde kysten for plast. Polarinstitutt-forsker mener mye arbeid gjenstår.

Herøy-ordførar sjukmeld

Ordførar i Herøy kommune, Arnulf Goksøyr, er sjukmeld på ubestemt tid.