Åtvarar mot asbest  - stenger av byggeplass i Herøy

Herøy kommune har sett i verk ekstra sikringstiltak medan det går føre seg saneringsarbeid ved Herøy kulturhus i sommar.

No har kommunen stengt av hovudinngangen på bygget med eit gjerde slik at ikkje publikum utanfrå kjem seg inntil dørene. Bakgrunnen er at uvedkomande skal ha teke seg inn på byggeplassen der ein kan bli utsett for asbest.

– Eigedomsavdelinga kan ikkje ta ansvar for personar som ikkje rettar seg etter dei reglane som er oppsett i høve arbeidet som går føre seg denne sommaren, skriver kommunen på sine nettsider.

Ingen skal likevel ha vorte direkte eksponert for asbest. Men kommunen påpeiker at berre entreprenøren kan garantere for at alt er i orden med forseglingane.

Meir å lese på Herøynytt:
Leses nå:

Hei, har du sett mange som meg i det siste?

Derfor ser du så mykje grågås!

– Nokre stadar har forholda vorte heilt ideelle for grågåsa, svarar Alv Ottar Folkestad til folk som reagerer på mykje grågås.

Superyacht frå Kleven:

Har du kring ein halv milliard til overs?

Den Kleven-bygde yachten Ulysses er framleis for sal eit år etter den blei lagt ut. Designaren trur ikkje eigaren er bekymra og peiker på at marknaden for utleige er stor.

Millioner til rydding av plast

Regjeringen deler ut ytterligere 25 millioner kroner til organisasjoner som vil rydde kysten for plast. Polarinstitutt-forsker mener mye arbeid gjenstår.

Herøy-ordførar sjukmeld

Ordførar i Herøy kommune, Arnulf Goksøyr, er sjukmeld på ubestemt tid.