Kong Harald på besøk i USA i 2015, i Tutka Bay Lodge i Homer, Alaska. Foto: Brian Adams / AP / NTB scanpix

Kong Harald på besøk i USA i 2015, i Tutka Bay Lodge i Homer, Alaska. Foto: Brian Adams / AP / NTB scanpix

Kongen opnar bølgjekraftanlegg i Herøy

Sjølvaste Kong Harald kjem til den offisielle opninga av bølgjekraftverket på Runde.

Arrangementet er lagt til Fosnavåg den 21. september. Sjølve opninga av anlegget til Waves4power skjer ved Thon-hotellet i sentrum.

I løpet av dagen vil det bli rundtur med hurtigbåt forbi Runde og til Fiskåholmen i Vanylven, der det skal settast i gang med produksjon av bøyer til anlegget. Dagen blir avslutta med festmiddag ved hotellet i Fosnavåg.

Waves4power kopla til sitt anlegg til straumnettet i sommar og har no levert straum over fleire månader. Det gjer at anlegget omtalast som det første fungerande bølgjekraftverket i verda. Fleire anlegg har tidlegare kopla seg til nettet, men ingen har tidlegare leverte straum over tid.


Startar produksjon av bøyer for bøljekraft i Vanylven

Til hausten set Stryvo i gang produksjon av bøyer for bølgjekraft i Vanylven. Dei tek også i bruk plastikk, som skal gjere bøyene billigare.Lagar straum rett frå havet - ventar på større bølgjer

Bøya som skal nytte bølgjekraft ved Runde er kopla til straumnettet. No trengst ruskevêr for å teste kapasiteten.Kan bli 20 til 40 nye jobbar i Vanylven

Tilset folk til bølgjekraft-fabrikk

Stryvo startar snart jakta på folk til å bygge opp bølgjekraftfabrikken i Vanylven. Jostein Bø håpar det på sikt kan bli 20 til 40 arbeidsplassar på Fiskåholmen.


Meir å lese på Herøynytt:
Leses nå:

Hei, har du sett mange som meg i det siste?

Derfor ser du så mykje grågås!

– Nokre stadar har forholda vorte heilt ideelle for grågåsa, svarar Alv Ottar Folkestad til folk som reagerer på mykje grågås.

Superyacht frå Kleven:

Har du kring ein halv milliard til overs?

Den Kleven-bygde yachten Ulysses er framleis for sal eit år etter den blei lagt ut. Designaren trur ikkje eigaren er bekymra og peiker på at marknaden for utleige er stor.

Millioner til rydding av plast

Regjeringen deler ut ytterligere 25 millioner kroner til organisasjoner som vil rydde kysten for plast. Polarinstitutt-forsker mener mye arbeid gjenstår.

Herøy-ordførar sjukmeld

Ordførar i Herøy kommune, Arnulf Goksøyr, er sjukmeld på ubestemt tid.